четвер, 22 грудня 2016 р.

Англія конфіскує особняки російських злодіїв

До путінських злодіїв і бандитів з числа т.зв. олігархів і корумпованих чиновників, який вважали за краще ховати накрадені гроші в інвестиціях в престижну лондонську нерухомість, непомітно підкралася конфіскація власності.
Вона стане прямим наслідком законопроекту «Про кримінальні фінанси», внесеного на днях в британський парламент.
 Як кажуть самі британці, новий закон є найяскравішим прикладом суспільного консенсусу: незважаючи на багатовікові традиції поваги до приватної власності, в британському суспільстві назрів переломний момент, коли респектабельні джентльмени більше не можуть бути сусідами російських бандитів.

Усю власність іноземних корумпованих (а інших в Росії не буває) чиновників і нерухомість, куплену на капітали кримінального походження, будуть вилучати в дохід британської корони.

«Дане рішення назріло вже дуже давно, і уряд просто більше не міг не реагувати на запит суспільства, — прокоментував журналістам новий британський закон доцент російської Вищої школи економіки Павєл Толстих. — У світі всього кілька відомих центрів, де багаті і надбагаті люди знаходили «тиху гавань» для своїх кримінальних капіталів. Перш за все, це Лондон, а також князівства Монако і Ліхтенштейн.

Після панамського офшорного скандалу, а також виходу на телеканалі ВВС документального фільму про те, як в Лондоні росіяни масово відмивають бандитські гроші, політикам нічого не залишалося, крім як підіграти громадській думці. Думаю, що на практиці закон буде реалізований дуже просто: власників дорогої нерухомості змусять повністю розкрити джерела фінансування своїх покупок.

Якщо власники особняків не зможуть аргументовано і документально довести британським властям повну легальність та прозорість своїх заробітків — ці особняки будуть конфісковані».

Як розповіла журналістам влада Лондона, перевірку походження грошей, на які купувалася дорога нерухомість в британській столиці, вони готові почати вже зараз.

У першу чергу будуть перевіряти особняки вихідців з Росії, країн Центральної Азії, Китаю та арабських держав. Питання у ревізорів виникнуть до будь-якої нерухомості іноземців, вартістю понад 30 тисяч фунтів стерлінгів.
До слова, на сьогодні вже понад 7% нерухомості Лондона належить іноземним громадянам. Більшість її зосереджено в центральній частині міста, де особняки непристойно дорогі.

Наприклад, найбільший путінський злодій і його особистий гаманець Роман Абрамович кілька років тому купив знаменитий чотириповерховий будинок Lindsey House в центрі Лондона, вартість якого становила 150 мільйонів доларів.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D1%96%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D1%96%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%94-%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%96%D0%B9%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8/

Немає коментарів:

Дописати коментар