пʼятниця, 30 грудня 2016 р.

За кілька годин до перемир’я Росія завдала три авіаудари в Сирії

У Сирії російська військова авіація завдала три повітряних авіаудари по позиціях бійців Ісламської Держави в районі міста Аль-Баб.

Про це заявили представники Збройних сил Туреччини, повідомляє Reuters.

Відзначається, що саме в цьому районі росіяни разом з турецькими військовими проводять бойові дії проти ІД.

Турецька військова авіація, в свою чергу, також провела серію повітряних ударів в районах міст Аль-Баб і Даглабаш, знищивши 17 об’єктів ІД.

Повідомляється, що в результаті бомбардувань загинули 38 бійців Ісламської Держави. Також стало відомо про втрати в рядах турецької армії — одна людина вбита і п’ятеро отримали поранення.

Нагадаємо, Росія і Туреччина дійшли згоди щодо плану всеосяжного перемир’я в Сирії, яке починається о 00:00 годині 30 грудня 2016 року.

Як повідомляли ЗМІ, президент РФ Путін оголосив про часткове виведення російського військового контингенту з Сирії.

Також стало відомо про нараду, яку президент РФ провів з міністром закордонних справ Росії Сєргєєм Лавровим і головою Міноборони Сєргєєм Шойгу.

Шойгу на зустрічі з Путіним заявив, що для виведення частини російських військ з Сирії створені всі умови.

«У разі прийняття вами рішення щодо набуття чинності зазначеними домовленостями, готові забезпечити введення режиму припинення бойових дій, організувавши постійний контроль за його дотриманням», — сказав він.

«У даний час сформовані всі передумови для припинення бойових дій на території Сирії, і налагодження прямого діалогу між урядом Сирії та опозиції, зацікавленої в збереженні територіальної цілісності Сирії і суверенітету цієї країни. Крім того, створено умови для скорочення російського угруповання військ на території Сирії», — сказав Шойгу.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%96%D0%BB%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%B4%D0%BE-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%80%D1%8F-%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%96%D1%8F-%D0%B7%D0%B0/

Немає коментарів:

Дописати коментар