четвер, 29 грудня 2016 р.

МЗС: Латвія продовжить боротьбу з російською пропагандою

Цього року тривали спроби Росії в інформаційному просторі дискредитувати політику Латвії в сфері оборони і безпеки, а також у важливих для національної безпеки галузях народного господарства, але країна продовжить протидію такого роду активності.

На це вказано в щорічній доповіді міністра закордонних справ Едгара Ринкевича Сейму про виконану і про заплановану роботу в області зовнішньої політики і в питаннях ЄС.

У 2016 році з колишньою інтенсивністю тривали уже традиційні закиди з боку Росії в порушенні прав людини в Латвії, обмеженні свободи слова і тенденцій до неонацизму. Росія також активно проводила політику підтримки співвітчизників за кордоном і політику «м’якої влади» і намагається негативно вплинути на процес суспільної інтеграції в Латвії, зазначено в доповіді.

Латвія буде готова реагувати на спроби розколоти суспільство або поставити під загрозу демократичний устрій і безпеку держави, запевняє глава МЗС. Буде продовжено протидію російській пропаганді в міжнародних організаціях і ЗМІ, зміцнення інформаційного простору в Латвії і в ЄС в цілому.

http://www.fort-europe.org/?p=1108

Немає коментарів:

Дописати коментар