четвер, 29 грудня 2016 р.

Президент Татарстану різко розкритикуквав бюджетну політику федерального центру

Президент Татарстану Рустам Мінніханов на засіданні парламенту республіки різко розкритикував бюджетну політику федеральної влади.

Він прокоментував ситуацію, при якій федеральний центр забирає у економічно успішних регіонів значні обсяги коштів для підтримки дотаційних суб’єктів федерації, зводячи при цьому нанівець економічні успіхи.

За його словами, в Татарстані розуміють «що потрібно підтримувати регіони-реципієнти, але не за рахунок погіршення ситуації, яку ми маємо. На наступний рік порівняно з цим роком ми маємо мінус 8 млрд. Тобто весь заробіток за наступний рік, якщо ми добре попрацюємо, піде на покриття того, що у нас вилучили».

При цьому політик розкритикував «деяких наших федеральних керівників», які надають президенту РФ невірні доповіді про те, що вилучення коштів проходить для регіонів безболісно.

«Напевно, президенту Росії доповідають, що це безболісно — продовжив Мінніханов. — Як безболісно? Це болісно, ми повинні свою думку висловити, це неправильно».

Мінніханова підтримав і спікер Держради Татарстану Фарід Мухаметшин, який відзначив, що практика відбирання грошей у донорів порушує Конституцію РФ заради виконання травневих указів президента в сусідніх регіонах. «Ми заперечуємо», — заявив спікер.

Нагадаємо, що уряд РФ прийняв рішення про додаткове вилучення у регіонів 1% податку на прибуток. Якщо раніше з його ставки в 20% у регіонів залишалося 18% то тепер вони отримають лише 17%, а все те, що зароблять понадпланово, зможуть залишити собі. Це рішення викликало різкий протест у регіональних еліт, про що, зокрема, говорили і керівники Татарстану.

Екс-депутат Держдуми Дмітрій Гудков прокоментував цю новину в Facebook:
«Напевно, в уряді забули 90-ті роки, коли федеральний центр не знав, що б ще таке пообіцяти Татарстану, щоб він залишився в складі РФ. Насилу умовили. Тепер заспокоїлися і знову біжать до тих самих граблів».

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%83-%D1%80%D1%96%D0%B7%D0%BA%D0%BE-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8/

Немає коментарів:

Дописати коментар