середа, 21 грудня 2016 р.

Савченко сьогодні можуть виключити з делегації України в ПАРЄ

Профільний комітет Ради сьогодні може виключити Савченко з делегації, оскільки нардеп входить до її складу поза квотами.

Комітет Верховної Ради з питань європейської інтеграції сьогодні може виключити народного депутата з Надію Савченко в делегації Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це заявила секретар комітету, нардеп від Самопомочі Олена Сотник.

Депутат нагадала, що Савченко була включена в українську делегацію поза квотами для фракцій Ради, за домовленістю.

«Є ініціатива від великих фракцій коаліції про те, що квоти повинні бути переглянуті й та квота, яка була отримана «Батьківщиною» додатково, повинна бути повернена. Наскільки це можливо — покаже час і статус народного депутата Савченко», — сказала Сотник і підкреслила, що, згідно з регламентом, членами ПАРЄ можуть бути представники фракцій.
За словами нардепа від «Самопомочі», питання виключення Савченко з делегації може бути розглянуте і проголосоване на сьогоднішньому засіданні профільного комітету.
«Я думаю, що воно може бути розглянуте і проголосоване... Навіть з технічної точки зору це цілком ймовірно», — заявила Сотник.

12 грудня повідомлялося, що Савченко підтвердила інформацію про свою зустріч у Мінську з ватажками терористів «ЛНР/ДНР».

15 грудня фракція «Батьківщини» виключила Савченко зі своїх лав. У заяві було сказано, що партія на парламентських виборах 2014 року внесла незаконно утримувану в Росії українку до свого виборчого списку заради її звільнення. Однак, як зазначили у фракції, пізніше виявилося, що «принципи і політичні переконання Надії Савченко і «Батьківщини» не збігаються».
Нардеп Ігор Мосійчук заявив, що Савченко можуть виключити з комітету Ради з питань національної безпеки і оборони.

У той же час в «Батьківщині» відзначили, що не мають наміру піднімати питання про позбавлення Савченко депутатського мандата.


Немає коментарів:

Дописати коментар