пʼятниця, 16 грудня 2016 р.

Український генерал озвучив прогноз про війну на Донбасі

До інавгурації президента США не слід очікувати активізації бойових дій на Донбасі, оскільки Росія зайняла вичікувальну позицію; після інавгурації РФ вибудовуватиме нові відносини і з США, і з Україною.

Такий прогноз озвучив генерал-полковник у відставці, колишній начальник Генерального штабу ЗСУ, колишній перший заступник міністра оборони України Анатолій Лопата.

Відповідаючи на прохання журналістів спрогнозувати, як можуть розвиватися події на Донбасі найближчої зими, генерал сказав: «Взимку нічого не буде». Він пояснив: «Я думаю, що Росія сьогодні зайняла вичікувальну позицію в зовнішній політиці. Кремль очікує інавгурації Трампа в США. Я думаю, що після завершення всіх офіційних приготувань і вступу Трампа в керівництво державою вони будуватимуть нові відносини. Причому не тільки з США, а й з усіма найближчими сусідами, в тому числі з Україною».

Журналісти також запитали, чи можна розраховувати на те, що РФ, відвернувшись на Сирію, на якийсь час «залишить Україну в спокої». «Ні, не залишить», — заявив Лопата. «Той, хто думає, що РФ легко переживає проблеми в стосунках з Україною, помиляється. Україна стає головним питанням у зовнішній політиці Російської Федерації. Вона не мислить історичного існування без підпорядкування собі України. Україна буде завжди в полі зору Росії, завжди на перших ролях», — переконаний генерал.

Тим часом командир полку «Азов» Ігор Михайленко заявив: в ході деокупації Донбасу українська армія повинна, «як мінімум», вийти на кордон з Російською Федерацією, зачистити окуповані території і відновити на них українську владу; за наступний етап реінтеграції відповідають політики та економісти.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB-%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D0%B7/

Немає коментарів:

Дописати коментар