вівторок, 20 грудня 2016 р.

Грузія готова до участі у військових навчаннях із Азербайджаном і Туреччиною

Міністерства оборони Азербайджану і Грузії в п’ятницю, 16 грудня, підписали план співпраці на 2017 рік. Документ підписаний в рамках зустрічі міністра оборони Азербайджану генерал-полковника Закіра Гасанова з міністром оборони Грузії Леваном Ізора, повідомляє прес-служба оборонного відомства Азербайджану.

Як передає азербайджанське агентство Trend, Закір Гасанов привітав свого грузинського колегу з новим призначенням і побажав йому успіхів у діяльності. Нагадавши, що військове співробітництво двох країн здійснюється в рамках програм, тренінгів, що проводяться як на двосторонній основі, так і за допомогою НАТО, а також в форматі військових структур Азербайджан-Туреччина-Грузія, глава азербайджанського військового відомства підкреслив, що планується проведення двосторонніх та тристоронніх навчань і в наступному році.

Говорячи про високий рівень стратегічного партнерства між Азербайджаном і Грузією, Гасанов підкреслив, що це грає важливу роль не тільки в розвитку двох країн, але і в забезпеченні безпеки в усьому регіоні.

Міністр оборони, висловивши подяку грузинському народу за підтримку Азербайджану в міжнародних організаціях, визнання територіальної цілісності республіки і Нагірного Карабаху як її невід’ємної частини, підкреслив, що Азербайджан теж визнає і підтримує територіальну цілісність Грузії. Гасанов висловив упевненість в тому, що план співпраці на 2017 рік між військовими структурами двох країн послужить зміцненню двостороннього плідної співпраці.

На зустрічі міністр оборони Азербайджану довів до відома гостей, що «Вірменія, будучи країною-окупантом, створює основну загрозу для регіональної безпеки і на державному рівні надає постійну підтримку сепаратизму».

Леван Ізора, висловивши задоволення тим, що свій перший офіційний візит здійснює саме в Азербайджан, підкреслив, що це є наочним прикладом високого рівня співпраці між країнами. Ізора також сказав, що з наступного року Грузія готова брати участь в спільних військових навчаннях, які проводяться Азербайджаном і Туреччиною.

На зустрічі відбувся широкий обмін думками щодо перспектив співпраці у військовій сфері та в галузі військової освіти, можливостей проведення спільних військових навчань, організації робочих зустрічей і питань, що становлять взаємний інтерес. Візит триватиме до 17 грудня.

 http://www.fort-europe.org/?p=1075

Немає коментарів:

Дописати коментар