субота, 17 грудня 2016 р.

Швеція відхилила запит «Газпрому» на оренду порту для будівництва «Північного потоку-2»

Рада з технічних питань шведського острова Готланд одноголосно прийняла рішення відхилити запит російського «Газпрому» про оренду території порту для зберігання труб для будівництва газопроводу «Північний потік-2», відомого як Nord Stream-2.

Нещодавно шведське місто Карлсгамн на материковій частині країни вирішило заморозити розгляд цього питання, повідомляє «Радіо Свобода».

У компанії Nord Stream 2 AG заявили, що шукатимуть альтернативні місця на узбережжях Балтійського моря для забезпечення будівництва.

Острів Готланд займає стратегічно важливе місце в Балтійському морі. У вересні Швеція, яка дотримується нейтралітету, розмістила на ньому свої війська на постійній основі вперше з 2005 року — як заявили в Стокгольмі, як сигнал Росії після її агресії проти України і зростаючого російського тиску на балтійські держави Естонію, Латвію і Литву.

Місто Карлсгамн також стратегічно важливе — біля нього розташована головна військово-морська база Швеції у Карлскруні.

Проект «Північний потік-2» передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд куб. м газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Раніше представник РФ при ЄС Владімір Чижов заявив, що вважає нереальними перспективи побудувати обхідні газопроводи «Турецький потік» і «Північний потік-2» до 2019 року, коли закінчиться транзитний контракт з НАК «Нафтогазом України». Відповідно, так само є нереальним і припинення транзиту російського газу через Україну в найближчі роки.

http://www.fort-europe.org/?p=1066

Немає коментарів:

Дописати коментар