вівторок, 27 грудня 2016 р.

«Суперпатріот» Турчинов проти блокування контрабанди, яка доставляється на окуповані території

У вівторок, 27 грудня, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що рішення про блокування тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей може приймати тільки верховний головнокомандувач, президент України Петро Порошенко, і аж ніяк не група добровольців.

 «Буде прийнято рішення блокувати — значить, будемо блокувати. Не буде прийняте таке рішення верховним головнокомандувачем — значить, цього робити ніхто не буде. Тих, хто спробує самім зробити імпровізовані блокпости в зоні АТО — цього не буде», — сказав Турчинов під час прес-конференції.

«Ті, хто самі собі поставили завдання і побігли його реалізовувати тільки дестабілізуватимуть ситуацію», — прокоментував він ініціативу добровольців і ветеранів АТО блокувати контрабандні шляхи, що ведуть на непідконтрольні Україні території Донбасу.

Як повідомляли ЗМІ, раніше, 26 грудня, волонтери та ветерани антитерористичної операції вирішили заблокувати роботу контрабандних маршрутів на окуповану територію Донбасу. На державному рівні їх ніхто навіть не планує перекривати, очевидно для того, щоб деякі наближені до влади особи не втрачали грошових потоків від незаконної торгівлі.

Тим часом у Києві на Майдані відкрився мобілізаційний пункт, в якому чекають всіх, хто хоче допомогти або взяти безпосередню участь в блокаді контрабанди з окупованими територіями Донбасу.

Як розповіли в пункті, встановленому біля монумента Незалежності, до них звертаються як чоловіки, так і жінки.

«Людина підходить до нас, залишає свій номер телефону, електронну адресу, якщо є. Для нас принциповим є розуміння того, чи готова людина реально допомагати. Звідки вона родом: киянин або гість столиці. Чи належить до якоїсь громадської організації, а також була або є волонтером. У списку є як чоловіки, так і жінки. Більше, звичайно, перших. Ось, наприклад, за останні 40 хвилин я записав 15 осіб. Серед них дві жінки», — повідомив співрозмовник.

Активіст також розповів, як люди ставляться до блокади окупованих територій.

«Можу сказати, що люди вважають подібну акцію необхідною. Більш того, особливо важливою цю акцію вважають люди, що живуть на Донбасі: в самому Донецьку і в області. Також її високо цінують жителі Луганська», — уточнив він.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D1%96%D0%BE%D1%82-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D1%83/

Немає коментарів:

Дописати коментар