понеділок, 19 грудня 2016 р.

Додон вважає, що Росія замало робить для «путінізації» Молдови

На відміну від Румунії, Росія робить значно менше кроків для залучення до своєї сфери впливу громадян Молдови.

Про це  в інтерв’ю каналу RT заявив президент Молдови Ігор Додон, відповідаючи на питання  чи достатньо Росія робить для того, щоб Молдова залишалася в російській ментальній орбіті.

«Я наведу один тільки приклад, для того щоб не критикувати Росію, але ви зрозумієте. Румунія щороку пропонує безкоштовно навчатися більш ніж 5 тисячам молодих хлопців з Молдови. Там їм забезпечують стипендію, безкоштовне проживання. Ви розумієте, чому їх там вчать. Вони отримують румунське громадянство і потім повертаються. Ось це румунізація. Росія, якщо я не помиляюся, пропонує 150 або 200 місць. Відчуйте різницю. Коли я ще був співголовою молдавсько-російської міжурядової комісії в 2008-2009 роках, завжди загострював увагу на таких питаннях», —  сказав він.

За його словами, Європа «йде ломом».

«І навчання дітей, і громадянське суспільство. А чим ми відповідаємо? Красивими словами. Але так не вийде. Поки що ми тримаємося, зберігаємо молдавську державність дуже часто на ентузіазмі і на тому, що у нас спільне коріння (з Росією – Фортеця Європи). Ось цього зломити не вийшло», — сказав Додон.

http://www.fort-europe.org/?p=1070

Немає коментарів:

Дописати коментар