четвер, 29 грудня 2016 р.

Захоплення Луганська: ГПУ підготувала регіоналам підозри про держзраду

СБУ займається пошуком регіоналів, серед яких Сергій Горохов, Валерій Голенко, Євген Харін, Сергій Кравченко і Маноліс Пілавов.

Генпрокуратура підготувала повідомлення про підозри екс-народному депутату Сергію Горохову, главі Луганської обласної ради Валерію Голенку, його першому заступнику Євгену Харіну, Луганському міському голові Сергію Кравченку і його першому заступнику Манолісу Пілавову.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Повідомлення про підозру підготовлено в рамках розслідування кримінальної провадження проти колишнього глави фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова.

«На підставі зібраних належних та допустимих доказів вони обґрунтовано підозрюються в пособництві в захопленні будівлі, яка забезпечувала діяльність органів державної влади, управління Служби безпеки України в Луганській області з метою незаконного користування та перешкоджання нормальній діяльності установи (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України)», — відзначили в прес-службі.

Також вони підозрюються в скоєнні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, скоєних згідно з попередньою змовою групою осіб, які призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК).

У ГПУ додали, що Горохов, Голенко, Кравченко і Пілавов підозрюються в організаційному і іншому сприянні у створенні терористичної організації «Луганська народна республіка» (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Вони підозрюються в державній зраді, а саме: надання іноземній організації та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 КК).

Розшук зазначених осіб, а також депутата Луганської обласної ради Аресна Клінчаєва, здійснюють співробітники СБУ.
«ГПУ отримала постанову слідчого судді про дозвіл на затримання підозрюваних і застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», — підкреслили в прес-службі.

У даний час досудове розслідування триває, вживаються заходи для встановлення всіх співучасників злочину і надання їх діям належної правової оцінки.

12 грудня повідомлялося, що Генеральна прокуратура завершила розслідування справи колишнього голови фракції Єфремова.

За інформацією ЗМІ, Пілавов на даний час знаходиться в окупованому Луганську. Він — так званий мер міста. Горохов і Харін деякий час перебували в окупованому Криму, а Кравченко — в Чехії.

«ДНР» і «ЛНР» — терористичні організації, які захопили за підтримки Російської Федерації частина Донецької та Луганської області України. Обидві організації створені, фінансуються і утримуються Росією, звідки, крім іншого, терористи отримують бойовиків, інструкторів, а також важку техніку, зброю, боєприпаси та паливо.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F-%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D0%B3%D0%BF%D1%83-%D0%BF%D1%96%D0%B4%D0%B3%D0%BE%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BB/

Немає коментарів:

Дописати коментар