субота, 31 грудня 2016 р.

Кремль готує державний переворот в Білорусі

Раптовий демарш президента Білорусі Олександра Лукашенка, викликаний відмовою їхати на саміт Євразійської економічної ради в Росію, продиктований ризиком державного перевороту в Білорусі, який готує Путін.

Про це заявив білоруський опозиційний політик Дмитро Бондаренко.

Він повідомив, що Лукашенко отримав інформацію про державний переворот і замість поїздки на саміт до Росії демонстративно провів нараду з силовими органами країни.

На доказ цієї версії Бондаренко розповів про точки напруги між Путіним і Лукашенком. При цьому Кремль вже прийняв рішення провести відсторонення Лукашенка від керівництва країною через постійні проблеми і незговірливість останнього.

Кремль перейшов до плану усунення Лукашенка і прийняв одразу два болючих рішення для колишнього союзника Путіна: підконтрольний Росії Євразійський банк відмовив Мінську в кредиті, а пізніше Путін затвердив відмову у виділенні кількох мільйонів тонн нафти на місцеві НПЗ.

Два потужних економічних удари значно погіршили економічну основу Лукашенка. З надією прибрати «небезпечних» людей білоруський лідер провів відразу кілька відставок серед силовиків країни, страхуючись від перевороту.

http://www.fort-europe.org/?p=1116

Немає коментарів:

Дописати коментар