пʼятниця, 16 грудня 2016 р.

Евакуація з Алеппо: місто вже покинули тисячі людей

Машини швидкої допомоги почали рухатися в бік східного Алеппо, розпочавши перший крок довгоочікуваної евакуації поранених з обложених районів міста.

Про це повідомляє The Guardian. «Операція починається, машини швидкої допомоги рушили», — сказав виданню представник Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ). МКЧХ, який повідомив про залучення 100 волонтерів і 10 машин швидкої допомоги, а також сирійський Арабський Червоний Півмісяць, спостерігатимуть за евакуацією. Машини рушили майже через п’ять годин після того, як евакуація повинна була розпочатись, процес завмер в очікування команд на тлі повідомлень про стрілянину.

Гуманітарний радник ООН по Сирії Ян Егеланн сказав, що пріоритет буде надаватись тим, хто потребує невідкладної допомоги. «Тисячі людей потребують евакуації, але перша і найбільша нагальна річ  — це поранені, хворі та діти, в тому числі діти-сироти», — зазначив він. «Я справді сповнений надії, оскільки це давно назріло», — додав Егеланн.

Джерела видання в східному Алеппо повідомили, що обстріли в місті припинилися опівночі за місцевим часом, але в четвер вранці стало відомо про нову перестрілку. Волонтери цивільної оборони Сирії, відомі як «Білі шоломи», проінформували, що один з членів організації був поранений снайпером під час очищення маршруту евакуації і машина екстреної допомоги в анклаві опинилася під вогнем зі стрілецької зброї.

Тим часом перший конвой машин швидкої допомоги і автобусів з майже 1000 осіб на борту виїхав зі спустошеного війною району Алеппо, який був обложений і піддавався бомбардуванню протягом кількох місяців з боку сирійських урядових сил.

Сирійське державне телебачення повідомило, що додаткові два конвої з 15 автобусів також залишили східне Алеппо. Другий досяг утримуваного повстанцями району Аль-Рашиден, повідомив повстанець.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста проінформував, що близько 3000 цивільних осіб і понад 40 поранених, в тому числі дітей, вже евакуйовано.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F-%D0%B7-%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BF%D0%BF%D0%BE-%D0%BC%D1%96%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D0%B6%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D1%83%D0%BB%D0%B8/

Немає коментарів:

Дописати коментар