пʼятниця, 30 грудня 2016 р.

НАТО може очолити відомий критик путінської політики

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон може стати новим генсеком НАТО замість Єнса Столтенберга.

Якщо прем’єр Британії Тереза Мей запропонує Кемерона на цю посаду, кандидатуру екс-прем’єра багато хто підтримає, вважають місцеві чиновники. Представник Кемерона поки не прокоментував цю інформацію, однак стало відомо, що екс-прем’єр готовий розглянути таку можливість.

Як зазначає видання, Британія, яка є другою після США за значенням країною в НАТО, зацікавлена, щоб її громадянин отримав цю посаду. По-перше, це дозволить Британії «грати більш важливу роль в безпеці Європи», а по-друге — дасть країні можливість «показати союзникам з ЄС, що вона хоче відігравати конструктивну роль на континенті після Brexit».

«Ми повинні знайти для нього місце, він може запропонувати дуже багато. Ми повинні переконати його знову битися за Британію», — сказав один з членів Кабінету міністрів. Урядові союзники Кемерона вважають, що країна тільки виграє від подібного призначення.

Тим часом прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Європа не може закривати очі на вторгнення Росії в Україну. При цьому він пригрозив президенту Путіну дуже серйозними санкціями, від яких російська економіка не зможе оговтатися багато років. Про це він сказав, виступаючи на заводі компанії Rolls-Royce.

При цьому він закликав британський бізнес поставитися з розумінням і потерпіти труднощі, які виникають через економічний тиск Заходу на Росію. Він додав, що багато урядів в Європі хотіли б «перекласти на когось іншого» відповідальність за вирішення конфлікту в Україні. «Але це було б жахливою помилкою, тому Велика Британія виступає проти російської неприпустимої поведінки і доведеться миритися з труднощами від санкцій», — сказав Кемерон.

«В Україні одна країна ефективно порушує територіальну цілісність іншої, тому що підтримувані Росією бойовики на Сході використовують російські ракетні системи залпового вогню, російські танки і російську артилерію. Зброю дає Росія. Ми повинні зайняти дуже жорстку позицію, відповідно до якої така поведінка буде мати важкі економічні та фінансові наслідки на багато років», — додав британський прем’єр.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%BE%D1%87%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%B9-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA-%D0%BF%D1%83%D1%82%D1%96/

Немає коментарів:

Дописати коментар