середа, 28 грудня 2016 р.

На Заході пояснили, чим Трамп доб’є Росію

В арсеналі обраного президента США Дональда Трампа є перевірена зброя часів холодної війни — економічні санкції, які здатні завдати нищівного удару по Росії і амбіціям російського лідера Владіміра Путіна.

Про це йдеться в публікації данського видання Jyllands-Posten.

У статті йдеться про те, що «Путін — продукт холодної війни. Цілком очевидно, що йому дуже подобається той час, якщо він відчуває таку сильну необхідність терміново його відродити».

«У військовому плані Росія ні в якому разі не може змагатися з НАТО, але своїми постійними провокаціями російський президент змушує країни НАТО збільшувати військові витрати і переосмислювати стратегічні виклики», — сказано в тексті.

Відзначається, що останнім часом Китай і Росія почали проявляти агресивний курс у своїй зовнішній політиці. «Китай наступає в Південно-Китайському морі, в той час як Росія вчепилася в Сирію, на ділі стала союзником Ірану і збирається позиціонувати себе в Лівії. Якщо президент Трамп посвариться з обома, він може змусити їх кинутися в обійми один одного і таким чином створити загрозу зовсім іншого рівня, ніж нинішня, хоча і вона дає привід для серйозного занепокоєння», — йдеться в статті.

«Будемо сподіватися, що президент Трамп навчиться не висувати доктрини через соціальні медіа або давати обіцянки з потенційно жахливими геополітичними наслідками. США переживає економічний підйом, чого цілком очевидно не можна сказати про Росію, яка майже за всіма критеріями є країною, що розвивається До того ж вона погано керована», — наголошується в тексті.

«Якщо Трамп спиратиметься на досвід Рональда Рейгана, то найсильніша зброя — зробити так, щоб страждала російська економіка. Це не порушує ніяких договорів, і на це у Путіна немає ніякої реальної відповіді», — йдеться в статті.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B4%D1%96-%D0%BF%D0%BE%D1%8F%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%87%D0%B8%D0%BC-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BF-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%94-%D1%80%D0%BE/

Немає коментарів:

Дописати коментар