понеділок, 29 травня 2017 р.

The Washington Post: Адміністрація Трампа планує відновити переговори з мирного врегулювання в Україні

У Білому домі сподіваються, що нові люди і обставини принесуть найкращі результати.
Адміністрація президента США Дональда Трампа планує переговори про мирне врегулювання ситуації в Україні. У Білому домі сподіваються, що нові люди і обставини зможуть принести кращі результати, йдеться в колонці Джоша Рогіна, опублікованій в The Washington Post.

«При зустрічі в Овальному кабінеті в березні Президент Трамп сказав канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, що криза в Україні — це відповідальність Європи, і що Сполучені Штати не будуть брати в ній активну участь. Про це тоді повідомили дві офіційні особи, які були присутні на зустрічі. Через два місяці Адміністрація Трампа повністю розгортає курс і планує значно активізувати роботу в Україні», — зазначає видання.

Автор стверджує, що офіційні особи підтвердили, що держсекретар США Рекс Тіллерсон провів кілька обговорень з приводу України з главою МЗС РФ Сєргєєм Лавровим. У пошуку нової стратегії задіяний також офіс віце-президента Майка Пенса.

Тіллерсон сподівається залучити спеціального представника до Держдепартаменту для управління і керівництва процесом вирішення ситуації в Україні.

«Цей новий уповноважений повинен відновити дипломатичний канал США-Росія за участю Владислава Суркова, відомого як «сірий кардинал» Кремля. Помічник держсекретаря США з питань Європи з адміністрації Обами Вікторія Нуланд наприкінці минулого року не змогла досягти результатів по цьому каналу», — йдеться в статті.

Що змінилося, на думку видання, так це те, що Владімір Путін не має наміру чекати більш сприятливої ​​адміністрації в США, як це було минулого року. Крім того, найближчим часом уряди Німеччини і Франції не стануть проводити більш дружню політику щодо Москви, пише автор статті.



Немає коментарів:

Дописати коментар