понеділок, 22 травня 2017 р.

КНДР провела черговий ракетний пуск. Китай просить дати 100 днів для приборкання агресивного сусіда

У неділю, 21 травня, КНДР провела ще один ракетний пуск. Голова КНР Сі Цзіньпін під час візиту в США попросив Дональда Трампа дати час, за який пообіцяв домогтися пом’якшення агресивної політики КНДР.

Пуск в східному напрямку відбувся в 16:59 за місцевим часом (10:59 за Києвом), дальність польоту склала близько 500 кілометрів. За попередніми даними, КНДР здійснила запуск однієї ракети, повідомляє агентство Рьонхап.

Скоріше за все, ракета не досягла виняткової економічної зони Японії.
Завтра, 23 травня, Рада Безпеки ООН зустрінеться за зачиненими дверима для обговорення останніх ракетних випробувань Північної Кореї.

«Рада Безпеки ООН планує зустрітися у вівторок за закритими дверима, щоб обговорити останні ракетні випробування Північної Кореї», — йдеться в повідомленні.

Ініціаторами зустрічі виступили США, Японія і Південна Корея.

Офіційний Пекін попросив США не застосовувати проти КНДР жорстких дій протягом 100 днів, повідомляє японське видання The Asahi Shimbun.

Голова КНР Сі Цзіньпін під час візиту в США попросив Дональда Трампа дати час, за який КНР пообіцяла використовувати важелі тиску на Пхеньян з метою домогтися пом’якшення агресивної політики КНДР.

Якщо Пекін не вживе жорстких заходів за цей термін, Трамп пообіцяв ввести санкції проти китайських компаній, які співпрацюють з КНДР.

Період в 100 днів спливає в липні, коли відбудеться саміт G20, де можлива нова зустріч Сі Цзіньпіна і Трампа.

3 січня 2017 року президент США Дональд Трамп заявив, що Корейській Народно-Демократичній Республіці не вдасться створити ядерну зброю, яка буде здатна вражати територію Сполучених Штатів.
8 січня КНДР заявила, що готова до випробування міжконтинентальної балістичної ракети в будь-який час і в будь-якому місці.

9 січня тодішній міністр оборони США Ештон Картер заявив, що Сполучені Штати готові збити ракету Північної Кореї в разі її запуску або випробування.

У лютому нинішній міністр оборони США Джеймс Маттіс попередив про те, що будь-яке використання ядерної зброї Північною Кореєю проти Сполучених Штатів або їх союзників призведе до ефективної і нищівній відповіді.

12 лютого Північна Корея провела черговий успішний запуск балістичної ракети.
6 березня стало відомо про те, що КНДР здійснила запуск ракет невідомого типу. Три ракети впали у виключній економічній зоні Японії.

17 березня 2017 року США заявили, що не виключають можливість воєнних дій проти Північної Кореї, якщо їх спровокують. За словами держсекретаря США, політиці «стратегічного терпіння» Вашингтона прийшов кінець.

13 квітня 2017 року з’явилася інформація про те, що Північна Корея має інформацію про плани США завдати превентивного удару по ядерних об’єктах країни.

15 квітня 2017 року стало відомо про те, що адміністрація Трампа прийняла рішення проводити відносно КНДР політику «максимального тиску» при взаємодії з іншими країнами.

15 квітня Північна Корея продемонструвала нову міжконтинентальну балістичну ракету (МБР) під час великомасштабного військового параду в Пхеньяні на тлі підвищення військової напруженості на півострові.

16 квітня КНДР спробувала провести чергове випробування ракети, але її запуск виявився невдалим.
14 травня КНДР провела черговий пуск реактивного снаряда. Ракета впала в 100 км від Приморського краю.


Немає коментарів:

Дописати коментар