вівторок, 23 травня 2017 р.

Єврогрупа не домовилась про новий транш для Греції

За час восьмигодинних переговорів міністри фінансів єврозони не змогли домовитися ані про новий транш для Греції, ані про списання боргів. Афінам терміново необхідно 7 мільярдів євро.

Міністри фінансів країн єврозони у понеділок, 23 травня, не змогли домовитися ані про виділення нового кредиту Греції, ані про списання частини боргу країні. Після восьмигодинних переговорів зустріч в Брюсселі завершилася без конкретних результатів.

На зустрічі, крім іншого, обговорювалися реформи, які проводяться Грецією для того, щоб відповідати вимогам кредиторів. Напередодні парламент Греції прийняв новий пакет заходів жорсткої економії — зокрема, пенсії в країні скоротяться на 18 відсотків, а мінімальна сума щорічного доходу, що не обкладається податком, знизиться з 8636 до 5681 євро.

Німеччина на зустрічі виступила проти конкретних обіцянок Греції про списання частини боргів, відзначає агентство AFP. Міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле (Wolfgang Schäuble) заявив, що на затвердження подібних планів у нього немає мандата Бундестагу.

Переговори про можливе списання боргів перенесені на середину червня. Рішення про виділення чергового траншу має бути прийнято до початку літа.

Влітку Афіни повинні перерахувати кредиторам 7 млрд євро в рахунок обслуговування своїх боргів, загальний розмір яких становить близько 300 млрд євро. З 2010 року Греція отримує фінансову допомогу від структур Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ). У 2015 році був узгоджений новий пакет фінансової допомоги на загальну суму 86 млрд євро.


Немає коментарів:

Дописати коментар