середа, 24 травня 2017 р.

Туреччина наклала вето на співпрацю НАТО з Австрією

У НАТО знайшли спосіб обійти заборону з боку Туреччини.

Туреччина наклала вето на кооперацію країн-членів НАТО з Австрією, яка не є членом військового Альянсу. У відповідь на таке рішення Туреччини, в НАТО вирішили переглянути процедуру співпраці з третіми державами, дозволивши двостороннє співробітництво з країнами.

Австрія, хоч і не є членом НАТО, але бере участь у багатьох миротворчих операціях блоку, наприклад в Косово. Туреччина ж керувалася своїм погіршенням відносин з Австрією на тлі відмови останньої від турецького членства в Євросоюзі.

В австрійському міністерстві оборони дії Туреччини назвали безвідповідальними, і сказали, що вона ще більше віддаляється від встіпу в ЄС.

Раніше повідомлялося, що згідно з соціальним опитуванням, 86% громадян Німеччини висловилися проти приєднання Туреччини до Євросоюзу, продемонструвавши найвищий показник по ЄС.
У цілому по Євросоюзу рівень неприйняття розширення Союзу за рахунок Туреччини становив 77%. Нагадаємо, в березні розгорівся дипломатичний скандал між Гаагою і Берліном з одного боку і Анкарою з іншого, пов’язаний з тим, що уряди Нідерландів і Німеччини заборонили членам турецького уряду проводити політичну агітацію серед громадян Туреччини, які проживають на території країн.

Після відмови трьох німецьких міст проводити заходи з передвиборними виступами турецьких міністрів, президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що методи німецької влади «нічим не відрізняються від нацистських», чим викликав обурення офіційного Берліна.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B5%D1%87%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%96%D0%B2%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%86%D1%8E-%D0%BD/

Немає коментарів:

Дописати коментар