середа, 31 травня 2017 р.

Під час протестів в Венесуелі загинули біля 70 людей

Венесуельська влада затримала 2,97 тис. чоловік під час протестів, які стрясають країну з 1 квітня. Про це повідомив виконавчий директор неурядової організації (НУО) «Венесуельський кримінальний форум» Альфредо Ромеро. Крім того, за цей час загинули 69 осіб.

«Станом на 29 травня було зареєстровано 2977 арештів, — зазначив Ромеро. — 363 людини постали перед військовими судами, що являє собою повне порушення міжнародних договорів і нашої конституції». Найбільше число арештів було проведено в штатах Карабобо і Міранда, а також в столиці країни. «У контексті, скажімо так, протестів, загинули 69 осіб, при цьому безпосередньо на маніфестаціях позбулися життя або були вбиті 49 осіб», — додав Ромеро.

Приводом для наймасовіших за останні роки антиурядових виступів у Венесуелі послужили рішення Верховного суду, що розширюють повноваження президента Ніколаса Мадуро і обмежують функції парламенту, а також заборона одному з лідерів опозиції Енріке Капрілесу претендувати на виборні посади.

Ситуація загострилася після того, як Мадуро прийняв рішення скликати Конституційну асамблею (КА), яка може реформувати систему держуправління і вносити зміни в основний закон країни. Вибори в КА намічені на кінець липня.



Немає коментарів:

Дописати коментар