середа, 24 травня 2017 р.

Президент Філіппін запровадив в країні воєнний стан

Надзвичайний стан на півдні Філіппін було введено через збройний конфлікт з ісламістами, які взяли в облогу одне з міст країни.

Про події в Філіппінах повідомляє телеканал NewsOne.

На другому за розміром острові держави Філіппіни — Мінданао, який є найбільшим мусульманським центром в державі, було оголошено військовий стан. Представники радикальних ісламських течій захопили одне з міст острова в облогу, спалили кілька адміністративних і житлових будівель, а також взяли жителів регіону в заручники, вимагаючи встановлення в регіоні автономії.

У відповідь на вимоги ісламістів президент Філіппін Дутерте запровадив у країні воєнний стан, який в будь-який момент можуть продовжити на рік. Це означає, що в небезпечних районах країни військові та поліція можуть затримувати людей, які здалися їм підозрілими, без офіційних пояснень.

Надзвичайний стан також введено в місті Мараві, де ісламісти захопили госпіталь і в’язницю, влаштувавши стрілянину прямо на вулицях. У результаті було вбито двох солдат та офіцера поліції і поранено 12 осіб.

З 22 травня Дутерте знаходився в столиці Росії — Москві, куди приїхав з офіційним візитом. Через ситуацію на острові візит довелося скасувати в терміновому порядку і 23 травня Дутерте вилетів на батьківщину.


Немає коментарів:

Дописати коментар