четвер, 18 травня 2017 р.

По всій країні московські попи виходять на вулиці свою паству

Сьогодні, 18 травня, Верховна Рада має намір розглянути два законопроекти, спрямовані проти УПЦ МП (фактично РПЦ). Парафіяни московської церкви, в свою чергу, планують провести в різних містах України молитовні стояння, щоб голосування було провалене.

Основна маса збереться під стінами Верховної Ради. За їх словами, це буде «молебень про напоумлення» народних депутатів.

Мітингувальники стверджують, що їм вдалося зібрати понад 900 тисяч підписів проти ухвалення законопроектів № 4128 ( «Про внесення змін до закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» (щодо зміни релігійними громадами підпорядкованості) і № 4511 («Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, визнаній Верховною Радою державою-агресором»). Представники УПЦ МП стверджують, що документи нібито суперечать нормам Конституції і міжнародного права в сфері гарантії свободи віросповідання.
Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука страхає, що прийняття цих законів втягне «церкву і Україну в безодню міжконфесійної війни».

«Наші обранці, зрадили Бога і свій народ, хочуть прийняти закони, згідно з якими все повинно належати державі, щоб представники влади ставили на кафедри архієреїв, священнослужителів в храми», — вторить йому єпископ Вознесенський і Первомайський Алексій.

Тим часом один з авторів законопроекту № 4511 Дмитро Тимчук наполягає, що прийняття цих законів направлене на захист України від агентів Путіна.

«Антиукраїнську літературу продають навіть в центрі столиці — в Києво-Печерській лаврі. Кому подобається УПЦ МП як патріархат в плані віросповідання — питань немає. Але вони не повинні бути агентами Путіна», — зазначив Тимчук.

Народний депутат і керівник «Інформаційного опору» також зазначив, що «путінські ідеологи зробили вже чимало для того, щоб цей законопроект провалити».

«...Створеним ажіотажем УПЦ МП сама підтвердила своє усвідомлення, що Росія — агресор, адже в законопроекті немає жодної згадки ані про УПЦ МП, ані про іншу церкву — йдеться про «віртуальні» релігійні структури, які управляються з держави-агресора. Так що вітаємо з прозрінням, панове релігійні діячі на ставці ФСБ. На злодієві шапка горить», — написав Тимчук на своїй сторінці в Facebook, додавши, що задовго до агресії Росії релігійні організації в Україні з центром в Москві були легальними майданчиками проросійської пропаганди. За словами нардепа, і сьогодні вони залишаються розсадниками українофобії та антиукраїнської пропаганди в Україні.



Немає коментарів:

Дописати коментар