вівторок, 16 травня 2017 р.

Макрон і Меркель заявили, що перезапускатимуть Євросоюз

У понеділок, 15 травня, новий президент Франції Еммануель Макрон здійснив перший закордонний візит. Він зустрівся в Берліні з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Про це повідомляє DW.

Під час зустрічі політики заявили про намір розробити «дорожню карту» проектів в ЄС і єврозоні, над якими спільно працюватимуть ФРН і Франція.

Після парламентських виборів у Франції, в липні, з цією метою відбудеться спільне засідання урядів двох країн.

Макрон, в свою чергу, наголосив на важливості подолання надмірної забюрократизованості Європейського Союзу, а також «історичного перезапуску» ЄС.

Він також заявив, що виступає проти випуску спільних євробондів, які б покривали колишні борги окремих держав, оскільки це безвідповідальна політика.

Меркель запевнила Макрона в тому, що Німеччині вигідна сильна Франція, адже без сильної Франції не буде Євросоюзу. Реформи затіваються глобальні, включаючи внесення змін до основоположних документів. Раніше в ЄС повідомили, що найближчим часом поповнення новими членами не планується, але це не означає, що Євросоюз не буде розширюватися в майбутньому.

Нагадаємо, що зустріч Еммануеля Макрона і президента США Дональда Трампа заплановано на 25 травня. Вона пройде під час спільного ланчу лідерів країн в Брюсселі.

Як повідомляли ЗМІ, 14 травня в Парижі пройшла церемонія інавгурації нового президента Франції Еммануеля Макрона. Франсуа Олланд зустрів наступника на червоній килимовій доріжці на сходинах Єлисейського палацу.




Немає коментарів:

Дописати коментар