середа, 31 травня 2017 р.

Die Welt: Російська мафія відмила в Німеччині мільярд євро

Догляд за хворими в ФРН став сферою діяльності російської мафії.

Вихідці з країн колишнього СССР заснували близько 230 фірм з догляду за хворими та інвалідами з тим, щоб використовувати їх для ведення злочинної діяльності, в тому числі для відмивання грошей, вимагання та нелегального грального бізнесу, пише DW з посиланням на радіостанцію Bayerischer Rundfunk і газету Die Welt. Серед керівництва цих організацій є підозрювані в замовних вбивствах.
Загальна сума, на яку шахраї обдурили лікарняні, страхові та соціальні каси Німеччини, становить не менше одного мільярда євро.

Як підкреслює видання, догляд за хворими в ФРН став сферою діяльності «російської мафії». Відзначається, що серед способів обману страхових кас, які розробили організовані «російсько-євразійські» злочинні угруповання, є і підробки звітів про надані послуги, і залучення до обману пацієнтів, які самі займалися симуляцією. У випадках з пацієнтами, які вимагають постійного догляду, злочинцям вдавалося отримувати до 15 тисяч євро на місяць за ненадані послуги. Таким чином, частина злочинних схем була реалізована через змову з рядовими німцями.

За даними слідчих, кожен п’ятий євро, виплачений німецькими страховими касами пацієнтам, які вимагають догляду, могли незаконно отримувати російські злочинці.

Як встановила слідча група Федерального відомства з кримінальних справ і відомства по кримінальних справах федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, кримінальна система діє на значній частині території ФРН.

Більшість ватажків цього злочинного співтовариства знаходяться в німецькій столиці, а самі фірми, які обманом отримали великі суми грошей від страхових кас, проявляють активність в Північному Рейні-Вестфалії, Берліні, Нижньої Саксонії, Бранденбурзі і Баварії.


Немає коментарів:

Дописати коментар