субота, 20 травня 2017 р.

Фірсов: Спостерігається «договірняк» між Порошенком і Ахметовим

Політик Єгор Фірсов заявив, що проти олігарха Ріната Ахметова мусять бути введені санкції, як проти того, хто багато років фінансував режим екс-президента-втікача Віктора Януковича, однак через «договорняки з президентом Петром Порошенко цього не буде».

Так він прокоментував провал голосування за постанову, яка передбачала внесення на розгляд РНБО санкцій проти Януковича і його оточення. Президент може сам звернутися до Ради національної безпеки і оборони щодо введення цих санкцій, однак, за словами Фірсова, він цього робити не буде. «Чому він не звертається? Тому що він повністю, як то кажуть, в «договорняках» з діючими олігархами — безпосередньо з Ахметовим, Фірташем, Коломойським та іншими. Я думаю, це ні для кого не секрет, більш того, в тій постанові, за яку голосував парламент, не було такого прізвища, як Ахметов, хоча всі ми знаємо, що Ахметов був понад 10 років спонсором режиму Януковича. І зараз чомусь ця людина уникає санкцій», — сказав він.

«Зараз цю людину взагалі не згадують, не дивлячись на те, що він фінансував шість виборчих кампаній, він фінансував антимайданівців, які приїжджали сюди, до Києва, і були на Сході. Можливо, є і його вина, коли розв’язувалася війна на сході країни, тобто, я це знаю, він захищає зараз мерів-сепаратистів, які порушували закон, Кримінальний кодекс, і які залишилися на посадах. Це лобіював і лобіює Ахметов», — додав Фірсов.

За його словами, незважаючи на все це, ані президент, ані СБУ не дають подання про накладення на олігарха санкцій. «При цій владі, я буду говорити прямо, при Порошенку, Грицаку, Луценку, цих вистав не буде. Порошенко дуже хитрий і досвідчений політик, він бізнесмен, він, по-перше, торгується, по-друге — він не буде самостійно себе підставляти», — зазначив політик.

Фірсов додав, що зараз дійсно спостерігається «договірняк» між Порошенком і Ахметовим.
Як повідомляли ЗМІ, 18 травня у Верховній Раді не була підтримана постанова, яка передбачає внесення на розгляд Ради національної безпеки і оборони введення санкцій відносно Віктора Януковича та його оточення.



Немає коментарів:

Дописати коментар