середа, 24 травня 2017 р.

«Інтер» й «Україна» не дотримуються українських квот в телеефірі

Телеканал «Україна» офіційно заявив про те, що вони не бачать проблем у законі про квоти.
Про це в ефірі «5 каналу» в програмі «Час. Підсумки дня» повідомив народний депутат Вадим Денисенко.

«Нацтелерадіо перед ухваленням закону провело моніторинг і розглядало, як будуть існувати канали і які у них будуть проблеми. Є лише два загальнонаціональні канали, які не виконують квоту української мови 75%. Це телеканал «Інтер» і «Україна», — сказав нардеп.

Він розповів: «Телеканал «Україна» належить Ринату Ахметову. Сьогодні є офіційна заява каналу про те, що вони не бачать проблему в цьому законі. Вони сказали, що вони збираються всі серіали, які вони зараз запускають, вони запускають українською мовою. Ніяких проблем і ущемлення свого глядача вони не бачать. Єдиний канал, який виступає сьогодні категорично проти — це канал «Інтер», який належить Фірташу і Льовочкіну, котрі проводять «безсмертні полки» та іншу проросійську агітацію».

Тому, за словами Денисенка, зараз усі ці крики, це крики невеликої частинки політикуму, яка «хоче подальшої русифікації і наступу Росії на Україну».

У законі про квоти на державну мову повинен бути закладений не щотижневий, а щоденний моніторинг. Про це заявив глава Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко.

 «На будь-який закон знаходяться хитруни, які знаходять тисячі підстав його обходити. Тому має той закон застереження, щоб вони не трактували і не обманювали закон, у мене є великі сумніви... І нічого не зміниться, поки не внесуть поправку в закон», — сказав він.

Нагадаємо, що Верховна Рада України прийняла закон, згідно з яким відтепер 75% контенту загальнонаціональних та регіональних каналів має бути українською мовою.

Серіали та фільми теж стовідсотково транслюватимуться державною мовою.
«Ми займаємося якимись дивними речами. Ми в Україні сперечаємося про те, чи говорити нам українською з екранів телевізора чи не говорити», — коментує ситуацію із ухваленням закону  український актор Остап Ступка.


Немає коментарів:

Дописати коментар