вівторок, 16 травня 2017 р.

Російські окупанти на Донбасі дезертирують та займаються грабунками

За даними української розвідки, терористи самовільно залишили передові позиції в декількох окупованих населених пунктах Донбасу.

Проросійські найманці через затримку виплат грошового забезпечення дезертирують зі зброєю в окупованому Донбасі. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони в Facebook.
«У з’єднаннях та частинах 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) АК ВС РФ спостерігається збільшення випадків дезертирства, в тому числі зі зброєю. Це пов’язане зі зловживанням командним складом російських окупаційних військ службовим становищем, зростанням конфліктів у відносинах між командирами і підлеглими, систематичними грошовими поборами на «потреби підрозділів» і затримками у виплаті грошового забезпечення», — наголошується в повідомленні ГУР.

За даними української розвідки, за останній тиждень п’ятеро військовослужбовців 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК самовільно залишили передові позиції, двох з них затримали місцеві жителі при спробі викрадення майна з транспортних засобів на автомобільній стоянці.

«Група військовослужбовців 11-го окремого механізованого полку (Донецьк) 1-го АК зі зброєю залишили передову позицію і пограбували продуктовий магазин, взяли вкрадені алкогольні напої та продукти харчування. Один з них був знайдений неподалік від місця злочину в непритомному стані з ознаками алкогольної інтоксикації», — йдеться в повідомленні.

Також військовослужбовець 7-ї окремої мотострілкової бригади (Брянка) 2-го АК дезертирував зі зброєю. При спробі затримання так званої військовою поліцією застосував зброю і був убитий.
12 квітня повідомлялося, що в підрозділах бойовиків терористичних організацій «ДНР/ЛНР» тривають випадки вчинення протиправних дій по відношенню до мирних жителів.

«ДНР» і «ЛНР» — терористичні організації, які діють на частині Донецької та Луганської областей України. Обидві організації створені, фінансуються і утримуються Росією, звідки, крім іншого, терористи отримують бойовиків, інструкторів, а також важку техніку, зброю, боєприпаси та паливо.



Немає коментарів:

Дописати коментар