пʼятниця, 19 травня 2017 р.

В Авдіївській промзоні знищено опорний пункт росіян «Туман»

Бій почався після атаки кількох штурмових групи на позиції українських бійців. Опорна позиція була знищена вогнем у відповідь.

«Ця опорна позиція називається «Туман». Вона знищена із застосуванням зброї, дозволеної мінськими домовленостями. Вони зазнали втрат і після цього активізувалися», — говорить один з бійців.
На позиції виїхав танк терористів і зробив чотири постріли. Одночасно була організована димова завіса.

«Вони своїх «двохсотих» евакуювали. Танк виїхав, попрацював. Чотири постріли зробив. Вони встигли їх забрати і втекли. Дим пускали в цей момент», — розповідає боєць з позивним «Док».
Бойовики «ДНР» несуть бойові втрати — під Авдіївкою в районі розв’язки на Ясинуватій сьогодні були знищені 5 найманців. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.
«Воїни 72-ї механізованої бригади сьогодні першими приступили до виконання указу президента України, і вже ліквідували мінімум 5 акаунтів у «ВКонтакті» і «Однокласниках». Опорний пункт 3-ї мотострілецької бригади «Беркут» 1-го армійського корпусу «ДНР» під Авдіївкою в районі розв’язки на Ясинувату накритий прямим попаданням дозволеного по мінським угодами калібру. Ватажок бригади «Схід» Олександр Ходаковський заявив про п’ятеро знищених найманців», — написав Бутусов.
За його словами, «сьогодні самооборона Авдіївки, яка стихійно виникла, нарешті відповіла на варварські обстріли міста всім тим, що вдалося купити у київської каптьорки».

«Російські окупаційні сили хотіли спровокувати перестрілку під час фіналу «Євробачення». Відповідь за чотирьох загиблих мирних жителів прилетіла путінським найманцям сьогодні. Помста не врятує людей, на жаль... Але зараз помста це єдина надія на справедливість», — зазначив Бутусов.
У той же час колишній ватажок бригади «Восток» Олександр Ходаковський не дуже цензурно поскаржився в соцмережі «ВКонтакті» на втрату в районі Ясинуватої п’ятьох соратників.
«Криється сьогодні не по-дитячому... Уже п’ятеро «двохсотих» від «сто п’ятдесят другого» в районі Ясинуватої ДПС. Ось тобі... і перемир’я», — написав він. При цьому Ходаковський висловлює невдоволення бардаком в командуванні.

Нагадаємо, 13 травня в результаті обстрілу сепаратистами житлових кварталів приватного сектора Авдіївки загинули три жінки і один чоловік.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B2-%D0%B0%D0%B2%D0%B4%D1%96%D1%97%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96%D0%B9-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D1%96-%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BD/

Немає коментарів:

Дописати коментар