вівторок, 16 травня 2017 р.

В Євросоюзі зробили важливу для України заяву щодо санкцій проти Росії

Глави МЗС країн ЄС підтримали продовження антиросійських санкцій. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський за підсумками засідання глав зовнішньополітичних відомств в Брюсселі, передає польське видання Onet.

За словами Ващиковського, Росія не виконує Мінські угоди, тому «більшість виступаючих з цього питання, безумовно, визнають, що застосування санкцій потрібно продовжувати».

Президент України Петро Порошенко в ефірі передачі «Свобода слова» на телеканалі ICTV також заявив, що буде ставити питання про продовження Євросоюзом санкцій проти Росії «не на 6, а на 12 місяців». «Ми будемо робити все, щоб все більше мотивувати Росію сісти за стіл переговорів, виконати Мінські угоди і вивести свої війська з території України», — заявив Порошенко.

Глава МЗС Росії Сєргєй Лавров в квітні зустрівся з Верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні. Під час зустрічі російський дипломат запитав Федеріку Могеріні, чому санкції в Євросоюзі ввели тільки проти Росії. Вона відповіла, що ЄС виступає за те, щоб всі виконували Мінські угоди. Пізніше Лавров заявив, що Москва не бажає втручатися в дискусії ЄС про Росію.


Немає коментарів:

Дописати коментар