пʼятниця, 19 травня 2017 р.

Грузія вимагає роз’яснень від ЄС, представник якого привітав «президента» невизнаної Південної Осетії

Тбілісі зажадав роз’яснень Брюсселя через привітання новообраного «президента» невизнаної Південної Осетії з боку спецпредставника Євросоюзу з питань криз на Південному Кавказі і в Грузії Герберта Залбера.

У Грузії заявили, що ЄС мусить замінити Залбера на своєму посту, повідомляє Jam-News.
Європейський дипломат відвідав сепаратистські регіони Грузії Абхазію і Південну Осетію 17 травня. Офіційно він приїхав в невизнані регіони для підготовки переговорів — так званих Женевських дискусій. Однак під час свого приїзду він привітав «президента» Осетії Анатолія Бібілова з перемогою на «виборах».

З цього питання представник ЄС в Грузії Янош Херман був запрошений до міністерства закордонних справ Грузії. На питання, чому спецпредставник ЄС поїхав у Південну Осетію, Херман відповів, що він озвучив позицію Брюсселя, а «пан Залбер сам дасть пояснення».

Нагадаємо, 9 квітня Міністерство закордонних справ Грузії заявило, що вважає нелегітимними вибори президента і референдум у Південній Осетії.

Крім того, Європейський Союз не визнає механізму, в рамках якого мають відбутися так звані президентські вибори і референдум щодо зміни назви регіону Південна Осетія.



Немає коментарів:

Дописати коментар