субота, 27 травня 2017 р.

Подробиці нападу на християн в Єгипті. Число жертв зросло до 35 осіб

Єгипетський президент зобов’язав уряд взяти під особливий контроль розслідування справи про атаку на християн.

Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі розпорядився взяти під особливий контроль розслідування збройного нападу на християн-коптів в провінції Ель-Мінья.

Про це повідомив представник кабінету міністрів країни.

За його інформацією, єгипетський президент зобов’язав «уряд, державні органи та відповідальних осіб взяти під особливий контроль розслідування справи про атаку на християн і надати негайну медичну допомогу всім постраждалим і підтримку сім’ям загиблих в результаті атаки, вчиненої в південноєгипетській провінції». Відзначається, що ас-Сісі «в постійному режимі стежить за розвитком подій навколо цього інциденту і ходом розслідування злочину в Ель-Миньї».

За офіційними даними МОЗ Єгипту, при атаці загинули 28 людей, близько 30 отримали поранення. За даними глави Коптського культурного центру отця Арамії, під час нападу були вбиті 35 християн.
З 10 квітня в Єгипті за рішенням президента країни було введено надзвичайний стан терміном на три місяці. Це сталося через добу після двох терактів в християнських храмах в містах Танта і Олександрія, в результаті яких загинули понад 45 осіб і понад 100 були поранені. Відповідальність за них взяло на себе терористичне угрупування Ісламська Держава.


Немає коментарів:

Дописати коментар