четвер, 25 травня 2017 р.

Трамп підтвердив «трансатлантичну єдність» позицій щодо РФ

Росія повинна бути залучена «до відповідальності за її дії в Криму і на сході України», заявив господар Білого дому на зустрічі з президентом і прем’єром Італії.

Президент США Дональд Трамп підтвердив, що Вашингтон поділяє погляди європейських партнерів на те, що Москва повинна відповісти за анексію Криму. Про це американський лідер заявив в середу, 24 травня, на зустрічі з президентом Італії Серджо Маттарелла і прем’єром країни Паоло Джентілоні. Відповідну заяву за підсумками переговорів розповсюдила прес-служба Білого дому.

«Президент Трамп підтвердив трансатлантичну єдність з питання про притягнення Росії до відповідальності за її дії в Криму і на сході України», — підкреслюється в документі. Крім того, в ході зустрічі з італійськими політиками глава американської держави зазначив, що важливо «переконати Росію» в необхідності виконувати взяті на себе зобов’язання в рамках мінських угод.

Під час переговорів американський і європейські лідери також торкнулися пріоритетів двостороннього співробітництва в питаннях оборони, боротьби з тероризмом і знищення притулків бойовиків в різних країнах, починаючи від Малі та Лівії і закінчуючи Іраком і Афганістаном. Предметом обговорення став і майбутній саміт G7, який пройде 26-27 травня на Сицилії. Для Трампа він стане останнім етапом його першого закордонного турне.



Немає коментарів:

Дописати коментар