пʼятниця, 26 травня 2017 р.

Грузія відзначає День незалежності в стилі «Витязя в тигровій шкурі»

Святкові заходи проходять під гаслом «Я з країни Руставелі».

Грузія відзначає День незалежності, в рамках якого заплановані різні урочисті церемонії та масові заходи. Усі вони пройдуть під гаслом «Я з країни Руставелі». Основною тематикою свята стане поема «Витязь у тигровій шкурі» Шота Руставелі, 850-річчя якого в цьому році відзначають в Грузії.
У 2017 році, як і останні кілька років, уряд Грузії не проводить військового параду, проте на центральній площі Тбілісі біля 400 новобранців приймуть військову присягу, на головному проспекті буде виставлена військова техніка. Військові експонати також покажуть в інших великих містах країни.

На центральному проспекті протягом дня відбудуться концерти і виставки, спортивні заходи, шоу аніматорів, шоу «відновлення старих рецептів традиційних грузинських страв». Вечір завершиться гала-концертом за участю зірок грузинського шоу-бізнесу.

В урочистостях візьмуть участь і виступлять з промовами прем’єр-міністр Георгій Квірікашвілі та президент Георгій Маргвелашвілі.

26 травня 1918 року Грузія проголосила незалежність від Закавказької федеративної республіки, 9 квітня 1991 року — від СССР.


Немає коментарів:

Дописати коментар