субота, 27 травня 2017 р.

62% громадян України планують виїхати на заробітки за кордон

Подолати проблему дефіциту Пенсійного фонду можна лише комплексно. Адже для того, щоб змусити українців вкладати свої гроші у бюджет, вони повинні не відчувати зневіри до держави чи уряду.
Таку думку в ефірі інформаційно-аналітичного ток-шоу «Почути Україну» (щоп’ятниці о 21:30 на телеканалі ZIK) висловила народна депутатка України Наталія Веселова.

«Нині в Україні громадяни, як працюють, утримують пенсіонерів. Однак згідно з останніми дослідженнями, 62% українців працездатного віку планують виїхати за кордон на заробітки. Тож постає питання: хто наповнюватиме Пенсійний фонд?», — наголосила Веселова.
Тож, на її думку, аби вирішити проблему пенсійного віку, потрібно стимулювати українців робити внески у Пенсійний фонд і сплачувати податки. Та, на жаль, зараз в Україні не створюється умов, при яких люди б несли свої гроші у бюджет.

«Тож до цього питання потрібно підходити комплексно — окрім пенсійної реформи займатися іншими напрямками. Адже люди не відчувають позитиву — лише зневіру до держави та до уряду», — переконана Веселова.

У свою чергу експерт  з питань «Реанімаційного пакету реформ» Галина Третьякова зауважила: приймаючи пенсійну реформу, депутати повинні вимагати від уряду чіткі прогнози про розмір та видатки на пенсії не лише на рік, а й на десятиліття.

«МВФ уже опрацював реформу та показує: якщо ми її приймаємо, у 2021 році пенсійне навантаження на ВВП становитиме 14%. Ще на початок нинішнього2017 року воно становило 10,8%», — розповіла Третьякова. 



Немає коментарів:

Дописати коментар