пʼятниця, 26 травня 2017 р.

Китай готовий обговорювати введення безвізового режиму з Україною

Переговори про введення безвізовогго режиму між Україною і Китаєм можуть початися в будь-який час. Про це заявив посол Китаю в нашій країні Ду Вей, зазначивши, що ініціатива повинна виходити від України.

«Щодо безвізу, ми готові провести консультації, як тільки такий сигнал буде. Ми готові в будь-який час розпочати переговорний процес», — сказав він.

Ду Вей також зазначив, що його країна очікує позиції України з питання введення зони вільної торгівлі між країнами. При цьому він підкреслив, що на даний момент переговори з цих питань не ведуться.
Нагадаємо, 17 травня в Страсбурзі відбулася урочиста церемонія підписання законодавчого акту, яким для громадян України вводиться безвізовий режим з Євросоюзом. Документ був підписаний президентом Європарламенту Антоніо Таяні і міністром внутрішніх справ і національної безпеки головуючої в Раді ЄС Мальти Кармело Абела. А 22 травня цей документ був опублікований.

Раніше посол КНР в Україні Ду Вей заявив, що Пекін твердо підтримує територіальну цілісність і суверенітет України. У листопаді минулого року посол КНР в Україні Ду Вей заявив, що Пекін ініціює створення зони вільної торгівлі з Україною. Раніше Китай заявив про намір створити в рамках проекту «Шовковий шлях» фонд обсягом 10 мільярдів євро для інвестицій в Східну Європу. Інтерес до інвестування в новий фонд вже проявили ряд держав Центральної та Східної Європи.

Як повідомляли ЗМІ, Україна і КНР домовилися про будівництво моста біля Кременчука та реконструкцію Шулявського шляхопроводу в Києві. Проектні пропозиції будівництва мостового переходу біля Кременчука і проект реконструкції Шулявського шляхопроводу в Києві передбачають витрати на загальну суму 400 млн доларів.



Немає коментарів:

Дописати коментар