середа, 17 травня 2017 р.

Кабмін прийняв пенсійну реформу

Сьогодні на засіданні Кабміну Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман презентував проект пенсійної реформи.

«Перший крок — це осучаснення пенсій. Зверніть увагу, що ми впроваджуємо єдині правила для визначення розмірів пенсійних виплат. Для тих пенсіонерів, які вже отримують пенсії, і нових пенсіонерів буде введений єдиний підхід: ми майже в 3 рази піднімаємо ту цифру, з якої розраховується пенсія. Якщо раніше вона становила 1197 грн, то зараз це буде 3764 грн — саме з цієї цифри буде починатися розрахунок пенсій в Україні», — заявив він.

За словами Прем’єра, це призведе до того, що пенсії збільшиться у понад 5 млн українців на суму від 200 грн до 1000 грн і більше. При цьому підвищення пенсій на суму від 300 грн торкнеться 4 млн осіб.
«Тобто фактично 5 млн 620 тисяч українських пенсіонерів після прийняття цього закону з 1 жовтня отримають підвищену пенсію», — зазначив Гройсман.

Він також підкреслив, що пенсійний вік не підвищуватиметься. «Пенсійний вік залишається на рівні 60 років для людей, у яких є страховий стаж 25 років», — сказав він.

За його словами, ті люди, у яких немає необхідного стажу роботи, зможуть вийти на пенсію в 63 роки (маючи від 15 до 24 років страхового стажу), якщо у людини є до 15 років стажу — в 65 років.
«Але для більшості українських громадян, а це більше 70%, це буде 60 років, для них нічого не змінюється. Змінюються лише вимоги до пенсійного стажу», — зазначив Гройсман.

Прем’єр також розповів, що буде впроваджена система компенсації відсутності трудового стажу.
«Якщо у тебе немає кількох років до 25 років страхового стажу, але тобі вже виповнилося 60 років, ти можеш це компенсувати шляхом внесків до пенсійного фонду», — сказав він.

Законопроектом також пропонується скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.


Немає коментарів:

Дописати коментар