середа, 17 травня 2017 р.

НАТО про заборону сайтів РФ: Це питання безпеки, а не свободи

Україна виконує міжнародні зобов’язання в частині демократії та прав людини. Система стримувань і противаг в країні працює, заявили в НАТО.

Рішення про блокування соцмереж і деяких інших сайтів держави-окупанта Російської Федерації лежить в площині національної безпеки, а не свободи слова та доступу до інформації, як і заявила українська влада. Таку думку озвучив офіційний представник НАТО.
«Українська влада чітко дала зрозуміти, що це рішення є питанням безпеки, а не свободи слова», — відзначили в організації.

Спікер Альянсу додав, що блок працює з Україною в процесі впровадження реформ, які також включають сферу демократії, верховенства права і прав людини.

«Таким чином, свобода слова є частиною цього діалогу. Ми віримо, що Україна залишиться відданою своїм міжнародним зобов’язанням, і системі стримувань і противаг в цій країні», — уточнили в НАТО.
15 травня 2017 року Петро Порошенко підписав новий указ про санкції проти 467 юридичних і тисяча двісті двадцять вісім фізосіб. У список юросіб потрапили сервіси Яндекса, а також соцмережі Вконтакте і Однокласники. Згідно з указом, який набув чинності 17 травня, інтернет-провайдери повинні обмежити доступ до перерахованих ресурсів. Президент закликав українців покинути російські соцмережі та повідомив про закриття своїх офіційних сторінок в них.

Для повного блокування цих російських сайтів потрібно близько двох років і $1 млрд, заявили в Інтернет-асоціації України. Представник уповноваженого Ради з прав людини заявив, що блокування будь-яких інтернет-ресурсів можливо тільки в суді, а «Репортери без кордонів» вважають це «наступом на свободу слова та інформації».

В СБУ повідомили, що розробляють механізм блокування сайтів зі списку РНБО.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%83-%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82%D1%96%D0%B2-%D1%80%D1%84-%D1%86%D0%B5-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D1%8F/

Немає коментарів:

Дописати коментар