вівторок, 23 травня 2017 р.

Сенат Нідерландів проведе дебати щодо асоціації Україна-ЄС

На виступи представників політичних сил відводиться 2 години 30 хвилин.

Сенат Нідерландів (верхня палата парламенту) у вівторок, 23 травня, проведе дебати щодо ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС. Розгляд ратифікації внесено до порядку денного пленарного засідання.

Згідно з ним, розгляд українського питання розпочнеться о 13:45 за місцевим часом (14:45 за Києвом). На виступи представників політичних сил відводиться 2 години 30 хвилин.

Очікується, що на пленарних дебатах будуть присутні прем’єр-міністр Марк Рютте та міністр закордонних справ Берт Кундерс. Дебати 23 травня передують голосуванню, яке, як очікується, відбудеться 30 травня.

Нагадаємо, Сенат Нідерландів (верхня палата парламенту) отримав останні документи для розгляду рішення про ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною і підтвердив, що дебати відбудуться 23 травня. Нижня палата парламенту Нідерландів ратифікувала Угоду про асоціацію Україна-ЄС 23 лютого.

Для завершення ратифікації угоди про асоціацію Україна-ЄС відповідний закон має бути затверджений верхньою палатою парламенту.

Як повідомлялося, 16 січня уряд Нідерландів погодив документи на ратифікацію асоціації Україна-ЄС. Голландський прем’єр зазначив, що для прискорення процесу уряд Нідерландів просить Державну раду провести термінову оцінку документа.

Нагадаємо, 15 грудня 2016 року в ЄС схвалили пропозиції уряду Нідерландів про умови завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Прем’єр Нідерландів Марк Рютте наполягав на тому, щоб Угода про асоціацію не надавала Україні оборонних гарантій і не була кроком до членства в ЄС, інакше Нідерланди зірвуть угоду. Після досягнення згоди Рютте зазначив, що такий крок був необхідним, «оскільки це забезпечує можливість рухатися єдиним фронтом проти дестабілізуючої зовнішньої політики Росії».

Нідерландські ЗМІ повідомляли, що верхня палата парламенту Нідерландів готова підтримати асоціацію з Україною, при цьому у нижній палаті парламенту виступають проти урядової декларації.
Окрім того, NYT повідомляло, що одним із противників ратифікації угоди про асоціацію Україна-ЄС був голландський лівий депутат Гаррі ван Боммель, який для агітації на різних заходах і в ЗМІ використовував групу псевдо-українців.



Немає коментарів:

Дописати коментар