пʼятниця, 19 травня 2017 р.

США завдали авіаудару по військам Асада в Сирії

Сполучені Штати завдали повітряного удару на півдні Сирії по силам, які воюють на боці президента Башара Асада та які є загрозою для сирійської опозиції, підтримуваної США.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на посадових осіб США.

За словами одного з джерел, в результаті авіаудару біля населеного пункту Ат Танф (At Tanf) був знищений щонайменше один танк і бульдозер. Інше джерело додало, що удар був завданий після попереджувальних пострілів авіації, метою яких було застерегти лояльні Асаду сили від подальшого наступу.

За словами представника сирійської опозиції, США завдали удару по конвою армії Сирії і підтримуваних Іраном бойовиках, що прямували до бази, яка використовується Сполученими Штатами та їх союзниками.

У Пентагоні на даний момент не коментують авіаудар.

Як повідомляли ЗМІ, екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов заявив, що США попередили Росію про квітневий ракетний удар по авіабазі військ Асада.

Глава Пентагону Джим Меттіс, коментуючи авіаудар по урядовим військам в Сирії, заявив, що США не збираються посилювати свою роль у громадянській війні в цій країні, але прийматимуть заходи захисного характеру при необхідності.

«Ні. Ми не посилюємо нашу роль у сирійській громадянській війні. Але ми будемо захищати наші війська. І це елемент коаліції, що складається не тільки з військ США, так що ми будемо захищати себе, якщо будуть робитися агресивні кроки проти нас», — сказав Меттіс.

Нагадаємо, США завдали удару по конвою армії Сирії і підтримуваних Іраном бойовиках, які вели наступальні дії проти сирійської опозиції.

Також США запровадили одні з найбільших санкцій у своїй історії проти уряду Сирії за хімічну атаку в провінції Ідліб.


Немає коментарів:

Дописати коментар