субота, 27 травня 2017 р.

НАТО долучиться до коаліції проти Ісламської Держави

Єнс Столтенберг повідомив, що НАТО приєднується до боротьби зі світовим тероризмом, яким є Ісламська Держава. 

Нагадаємо, що країни-члени НАТО боролись із Ісламською Державою виключно за власною ініціативною, проте тепер вони будуть зобов’язані це робити.  «НАТО офіційно входить в коаліцію проти бойовиків ІД!», — зауважив генсек НАТО.  Слід зазначити, що такий крок НАТО є скоріше формальним, адже майже всі країни-члени НАТО борються з ІД.

Приєднання Північноатлантичного Альянсу до очолюваної США антитерористичної коаліції на Близькому Сході та в Північній Африці покликане привернути в казну НАТО додаткові фінансові кошти.

Таку думку висловив європейський спостерігач Кнут Берг в коментарі.

Як підкреслив аналітик, участь Брюсселя в бомбардуваннях позицій Ісламської Держави гарантує Альянсу виділення Вашингтоном додатково понад $3 мільярдів, що дозволить зміцнити і модернізувати структуру.

«Це виключно меркантильний хід, — констатував він. — Таким чином, НАТО заручається повною підтримкою Сполучених Штатів, які раніше висловлювалися за скорочення фінансування операцій західного військового блоку».

К. Берг нагадав, що ряд натовських країн, таких як Італія, Іспанія і Велика Британія, самостійно беруть участь в коаліції, і їх роль в цьому контексті важко переоцінити.

«На цьому тлі залучати до операцій проти ісламістів Альянс в цілому немає сенсу», — сказав він.
Нагадаємо, напередодні Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив про готовність очолюваної ним структури стати частиною Міжнародної коаліції. Проте, ряд країн-членів блоку виступають проти безпосередньої участі Альянсу у військових операціях проти ІД.

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D1%8C%D1%81%D1%8F-%D0%B4%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%B0%D0%BB%D1%96%D1%86%D1%96%D1%97-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D1%96%D1%81%D0%BB/

Немає коментарів:

Дописати коментар