субота, 30 липня 2016 р.

«Фортеця Європи» дала старт міжнародному проекту




Двадцять сьомого липня в с. Знам’янка Одеської області громадська організація «Товариство дружби країн Балто-Чорноморської вісі «Фортеця Європи» організувала зустріч Генерального консула Румунії Еміля Рапчі з представниками Знам’янської сільської ради.



Приводом для зустрічі стало планування заходів для перепоховання солдат армії Королівства Румунія, під контролем якої з 1941 по 1944 рік перебувала Знам’янка. У період 1941-1944 рр. в місцевій школі та наметах поблизу Церкви Вознесіння був розташований госпіталь для румунських солдат. Померлих ховали поблизу церкви. Згідно зі свідченнями мешканців села та за дослідженнями краєзнавців, таких поховань було біля 100-120. Після приходу совєтських військ хрести на могилах було розібрано, а на місці поховань висаджено парк. «Фортеця Європи» виступила з ініціативою щодо гідного вшанування пам’яті румунських військовослужбовців. За словами представника ГО «Фортеця Європи», депутата знам’янської сільської ради Василя Сидорака, таке починання неодмінно залишиться в пам’яті нащадків як приклад людяності та європейської солідарності.

Під час зустрічі Генеральному консулу Румунії були показані місця поховання румунських солдат, а також обговорено спільні подальші кроки представників місцевої влади Знам’янки та Генерального консульства Румунії в Одесі.

Народний депутат VII скликання Павло Кириленко висловив переконання, що реалізація проекту неодмінно дасть поштовх суспільству щодо переосмислення подій Другої світової війни та стане наріжним каменем в фундаменті геополітичного союзу країн Балто-Чорноморської вісі.

http://www.fort-europe.org/?p=540

Немає коментарів:

Дописати коментар