вівторок, 19 липня 2016 р.

США визнали Росію спонсором світового тероризму

Державний департамент США оприлюднив документ, в якому зібрав факти підтримки терористів на Донбасі з боку Росії.

«Росія заявляє, що хоче миру, але її дії суперечать цій риториці. У нас немає свідчень того, що РФ перестала підтримувати сепаратистів. Навпаки, за нашими оцінками, вона продовжує поставляти їм важке озброєння, іншу військову техніку і фінанси, а також як і раніше дозволяє бойовикам вільно в’їжджати в Україну. Росія відмовилася закликати сепаратистів скласти зброю і продовжує зосереджувати свої війська вздовж кордону з Україною», — йдеться в документі.

Держдепартамент повідомляє, що на одній з баз в прикордонній з Україною зоні Росія істотно збільшила розміщення виведених з експлуатації в російській армії танків, армійських вантажівок, артилерії, які потім надходять в розпорядження бойовиків. Відомство зазначає, що на відео зафіксовано пересування колон військової техніки з Росії в Луганську, Донецьку та Краснодоні. У звільнених від проросійських окупантів районах Донбасу українські військовослужбовці виявили численні склади і тайники озброєння з Росії, в тому числі з документацією до них, що свідчить про постачання зброї зі складів російської армії.

У Держдепартаменті відзначають домінування громадян Росії в керівництві «ДНР» і «ЛНР». «Багато самопроголошених лідерів сепаратистів — вихідці з РФ і мають зв’язки з російським урядом. Це все малює виразну картину продовження політики Росії з дестабілізації ситуації в Східній Україні», — йдеться в документі.
Держдепартамент США має намір і далі «підтримувати демократичну Україну — стабільну, єдину, захищену в політичному і економічному плані і здатну визначати власне майбутнє». Тому США виступає за постійний діалог між Україною, Німеччиною, Францією та Росією з метою встановлення режиму припинення вогню.

«Однак слід підкреслити, наша кінцева мета полягає не просто в тимчасовому припинення насильства. Ми хочемо, щоб Росія припинила дестабілізацію України та окупацію Криму — частини території України, що дозволить українському народу об’єднатися і прийняти власне рішення про майбутнє своєї країни шляхом демократичного політичного процесу», — йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше президент США Барак Обама і прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявили, що Росія повинна зробити кілька кроків у напрямку деескалації ситуації, зокрема щодо підтримки припинення вогню, звільнення всіх заручників, запобігання транзиту зброї і бойовиків через кордон, підтримки спостережної місії ОБСЄ на кордоні і прийняття участі в дорожній карті по переговорам, які могли б привести до мирного вирішення конфлікту. В іншому випадку США і ЄС повинні бути готові ввести подальші санкції проти Росії, як це було узгоджене на саміті «Великої сімки» та на останньому Європейської Ради.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%81%d1%88%d0%b0-%d0%b2%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d1%80%d0%be%d1%81%d1%96%d1%8e-%d1%81%d0%bf%d0%be%d0%bd%d1%81%d0%be%d1%80%d0%be%d0%bc-%d1%81%d0%b2%d1%96%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b3/

Немає коментарів:

Дописати коментар