понеділок, 25 липня 2016 р.

Україна готує позови проти Росії за знищення заводів

Україна готує ряд позовів проти Росії у зв’язку зі знищенням підприємств на окупованих нею територіях. Про це в інтерв’ю Радіо «Свобода» заявив заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

 «Віднедавна українські підприємства через суди вже відновлюють своє право власності на ті об’єкти, які розташовані, наприклад, в Криму. Одна з компаній, яка знаходиться в Чернівцях, через суди відновила право власності на нафтобазу, яка розташована в Севастополі. Я переконаний, що це тільки перші кроки, тому позовів готується чимало, ми будемо в цьому допомагати нашим приватним особам і підприємствам, щоб через суди вимагати компенсації. Це дуже дієвий механізм», — вважає він.

За словами Туки, вже був досвід, коли після таких позовів і ухвалення міжнародних рішень країна, яка відмовлялася їх виконувати, страждала від арештів пароплавів, залізничних вагонів, об’єктів нерухомості, розташованих за кордоном. Чиновник підкреслив, що назвати суму збитків зараз неможливо.

 «Якісь об’єктивні цифри, на мою думку, зараз назвати ніхто не може, на жаль. Є процеси, про які ми знаємо, але запобігти яким ми не здатні. І зараз підрахувати збитки в грошовому еквіваленті не уявляю як це можливо», — сказав він.

«Ми взагалі можемо втратити цілий басейн. Є інформація і її чимало, про цілі підприємства, просто вирізані й вивезені на територію Російської Федерації. Є інформація про феросплавний завод, який під час активних бойових дій був зупинений і ті фахівці, з якими я спілкувався, кажуть, що відновити діяльність цього підприємства фактично неможливо, це все одно, що купувати і монтувати нове обладнання. Таких прикладів чимало, тому порахувати хоч приблизну вартість зараз неможливо», — резюмував Тука.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%97%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d1%82%d1%83%d1%94-%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b8-%d1%80%d0%be%d1%81%d1%96%d1%97-%d0%b7%d0%b0-%d0%b7%d0%bd/

Немає коментарів:

Дописати коментар