вівторок, 26 липня 2016 р.

Експерт: теракти — нова реальність Європи

Причиною активізації хвилі терактів в Європі стала дестабілізація безпекової ситуації, пов’язана з подіями в Сирії, діяльністю Ісламської Держави та надзвичайно великим потоком мігрантів, оскільки мігранти принесли з собою свої правила поведінки. Адже, незважаючи на прагнення мешкати в Європі, жити за місцевими правилами мігранти не хочуть.

Таку думку висловив директор аналітичного центру «Політика» Микола Давидюк.

Політичний експерт переконаний, що теракти терористи влаштовують здебільшого керуючись ідеологією Ісламської Держави. «Проте навряд чи вони мають власні політичні цілі. Це не дуже велика хвиля активізації. Просто усі випадки терактів в Європі активно висвітлюються в ЗМІ. На Донбасі людей гине не менше. Кількість загиблих там за два останні місяці не менша, ніж в Європі. Але на Заході навколо цих подій створюється сильний інформаційний шум. Тому здається, що це окрема хвиля. А в Україні ця хвиля не стихає вже другий рік», — підкреслив Микола Давидюк.

Водночас політолог не виключає, що хвиля терактів може бути наслідком якихось непублічних процесів, про які невідомо широкому колу людей.

Втім, за словами Давидюка, теракти — це елементи нової реальності Європи. Теракти, наголошує він, на жаль, входять у щоденне буття європейців. Виходом із ситуації, на його переконання, є не тільки посилення безпекових заходів, але й пошук правильних світоглядних рішень.

«Треба думати, як інтегрувати мігрантів в європейське суспільство. Звичайно, необхідний контроль потоків нелегальної зброї. Тому що терористи не купують зброю в магазинах. І потрібно посилювати безпекову ситуацію на рівні антитерористичних сил», — вважає Микола Давидюк.

Нагадаємо, що вибух біля ресторану в місті Ансбах стався в ніч на понеділок. Спочатку була версія, що його причиною став витік газу. Очільник МВС Баварії Йоахім Германн заявив, що винуватцем є 27-річний сирієць. 22 липня під час стрілянини в Мюнхені загинуло 10 людей, а 14 липня у французькій Ніцці під час теракту загинуло понад 80 осіб.

Коментар Глобал Аналітик. Неможливо інтегрувати в європейське суспільство тих, хто цього категорично не бажає. Якщо європейські керманичі дійсно прагнуть уникнути наростання терористичної хвилі, необхідно вже зараз припинити приймати мігрантів з країн третього світу.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%80%d1%82-%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d0%b0%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d1%96%d1%81%d1%82%d1%8c-%d1%94%d0%b2/

Немає коментарів:

Дописати коментар