субота, 23 липня 2016 р.

Нардеп: нинішній парламент без коаліції — нелегітимний

Коментуючи результати роботи парламенту, нардеп Михайло Головко зазначив, що ВР не змогла розглянути жодного важливого законопроекту через відсутність коаліції, і, відповідно до Конституції, це означає нелегітимність законодавчого органу.

Позафракційний народний депутат Михайло Головко в ефірі радіостанції «Голос Столиці» сказав, що спікер Верховної Ради Андрій Парубій не зміг підтвердити, що в парламенті існує дієздатна коаліція.
«Тому що якщо виникають дискусії... немає коаліції, немає більшості, і ми не побачили підтвердження, хоча нам обіцяв Парубій продемонструвати нарешті, хто ж входить в цю більшість. Тобто сьогодні нелегітимний в даному випадку відповідно до Конституції парламент, тому що немає, не сформована більшість відповідно до Конституції», — стверджує депутат.

Також Головко невисоко оцінив результати роботи Верховної Ради. «Я думаю, що моя оцінка теж буде невисокою, в межах двійки або одиниці. Тому що реально ключові проблеми ВР не були вирішені, ті законопроекти, яких сьогодні вимагає суспільство, вони не приймаються взагалі, Рада не змогла навіть створити тимчасові слідчі комісії по тих скандалам, по тарифам, по офшорним скандалам і так далі», — сказав депутат. При цьому народний обранець вважає основною причиною блокування важливих законопроектів саме відсутність більшості для їх винесення на розгляд і прийняття.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%b4%d0%b5%d0%bf-%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d1%96%d1%88%d0%bd%d1%96%d0%b9-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82-%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%ba%d0%be%d0%b0%d0%bb%d1%96%d1%86/

Немає коментарів:

Дописати коментар