субота, 16 липня 2016 р.

Бунт в Горлівці: всі подробиці



В окупованій Горлівці вчора, 15 липня, відбулося справжнє повстання підприємців. «Горлівський Майдан» серйозно спантеличив окупаційну владу, яка були впевнена, що у неї все під контролем.

«Близько 10:00 біля будівлі «мерії» зібралися кілька сотень підприємців які почали скандувати «Виходьте!», після чого, через деякий час, до них вийшов «мер» Горлівки Станіслав Кім і запросив їх до зали засідань.

Підприємці проігнорували пропозицію Кіма і порадили йому залишитися з ними на вулиці для обговорення питань, проте Кім, крикнувши: «Ви як стадо баранів!» і отримавши відповідь: «А чи не ви як стадо баранів штурмували виконком у 2014 році?», повернувся в мерію.

«Ми зібралися з приводу скасування розмитнення. З однієї простої причини — ми не зможемо працювати, ми все через місяць збанкротуємо. Ціни на товари будуть божевільні, а потім народ буде говорити, що торгаші оборзіли. Ціни будуть як в Москві. Ми проти цього. Ми за те, щоб тут залишилася нормальна ціна, а не як на продукти в Москві», — пояснювали підприємці.

«Прийдуть, штраф випишуть, наприклад на 20 тисяч рублів, а я їх не зможу заплатити в десятиденний термін, потім кожен день буде йти пеня. З чого мені платити? А потім, прийде час, буде конфіскація. І що мені тоді робити? Це що виходить? Я зараз працюю собі на шкоду, на наступний день вони можуть брати [податок] навіть на оренду місця», — розповів ще один підприємець.

«Самі під кулями товари веземо, як можемо, платимо всюди, ще податок на залишок, і ще податок вам! А чи не забагато хоче наша держава ?! Ніким не визнані, ми хто взагалі такі? Ми не Україна, не Росія, а закони кожен день придумують! Їм робити там нічого, сидять і закони собі нові придумують! Україна погана, всі погані, одні ми хороші!», — поділилася думкою підприємниця.

Багато підприємців відзначали, що в Україні і в Росії ситуація з малим бізнесом краща, ніж на підконтрольній «ДНР» території.

«Що це так виходить, що там [в Україні] людям нічого, нормально живуть, а ми повинні корячитися?», — пояснив підприємець.

«В Україні зробили мораторій — три роки немає перевірок, а нас вже задовбали. Скільки можна?», — говорили в натовпі.

Через деякий час учасники мітингу знову почали скандувати «Виходьте!», «Влада народу!», «Даєш спрощенку!». Після цього підприємці все ж вирішили зайти в зал у міській адміністрації для обговорення своїх вимог.

У залі для засідань Кім сказав, що проблеми потрібно вирішувати цивілізовано, «а не як стадо баранів» на що отримав несхвальні вигуки, після яких підприємці почали висувати свої вимоги до влади «ДНР».

Сьогодні біля будівлі адміністрації Центрального ринку ініціативна група горлівчан має розповісти про підсумки своєї поїздки в Донецьк. Після цього підприємці вирішуватимуть, продовжити мітингувати або відновити роботу.


Немає коментарів:

Дописати коментар