пʼятниця, 22 липня 2016 р.

Білорусь в січні-травні заробила на експорті м’ясо-молочної продукції $1 млрд



Білорусь в січні-травні поточного року отримала від експорту м’ясо-молочної продукції $1 млрд, повідомила начальник головного управління інтенсифікації тваринництва міністерства сільського господарства і продовольства Наталія Соніч в середу на прес-конференції в Мінську.

За її даними, на частку м’ясо-молочної продукції припав 61% від загального обсягу експорту сільгосппродукції і продуктів харчування за цей період.

«У натуральному вираженні на експорт поставлено 1,7 млн ​​т молока та молокопродуктів в перерахунку на молоко і 143 тис. т м’яса і м’ясопродуктів в перерахунку на м’ясо», — поінформувала Н. Соніч. Вона уточнила, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року поставки на експорт молокопродуктів зросли на 21%, м’ясопродуктів — скоротилися на 4%.

Представник Мінсільгосппроду нагадала, що відповідно до держпрограми розвитку аграрного бізнесу Білорусі на 2016-2020 роки експорт молока та молокопродуктів прогнозується в обсязі 5,8 млн т, м’яса і м’ясопродуктів — 376 тис. т.

Н. Соніч повідомила, що освоєння нових ринків збуту буде одним із пріоритетних завдань. «Ряд товарних позицій вже знайшов покупців і у віддалених від нас регіонах — Південно-Східній Азії, Південній Америці, Близькому Сході», — зауважила вона. «Надалі планується продовжити роботу з посилення позицій на традиційних ринках далекого зарубіжжя — Литва, Латвія, Польща, Німеччина, а також активізувати і розширити торгово-економічне співробітництво з Європейським Союзом, США, Китаєм, Індією та В’єтнамом, освоїти нові ніші в країнах Південно-Східної Азії, Близького Сходу і Африки», — додала вона.

У 2015 році від експорту білоруської м’ясо-молочної продукції було отримано понад $2,5 млрд (57% всього обсягу експорту сільгосппродукції і продуктів харчування). Питома вага експорту молока і молокопродуктів в загальному обсязі виробництва склала близько 59%, м’яса і м’ясопродуктів — 27%.

Немає коментарів:

Дописати коментар