середа, 20 липня 2016 р.

В ЄС розповіли про вибори на Донбасі



Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер пояснив, за яких умов можна проводити вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Про це він розповів під час спільної прес-конференції у Брюсселі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

За словами Юнкера, поки ситуація з безпекою в окремих районах Донецької та Луганської областей не покращиться, про проведення місцевих виборів там не може бути мови.

«Як український прем’єр і Йоханес Ган, я поділяю ідею, що поки ситуація з безпекою на Сході України не буде відповідною, місцевих виборів бути не може»,
— сказав Юнкер.

У свою чергу, голова Єврокомісії зазначив, що ЄС продовжив санкції щодо Росії на знак підтримки територіальної цілісності України.

«Як я раніше пояснював президенту Путіну: чим більше буде імплементації Мінських угод — тим менше буде санкцій», — зазначив Юнкер.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, у свою чергу, наголосив, що проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей можливе тільки після виведення російських військ та нормалізації безпекової ситуації.

«Ми торкнулися питання ситуації на Сході України… Питання безпеки є сьогодні одним з найбільш головних пріоритетів, оскільки перше питання — це безпека. Треба вивести звідти бойовиків, вивести з нашої території, з нашої країни російські війська, забрати зброю, ввести місію ОБСЄ, забезпечити безпековий елемент, а далі вже можна говорити про проведення виборів, реінтеграцію цієї території», — сказав голова Уряду.

Гройсман також наголосив на необхідності об’єднати зусилля з Європейським Союзом, щоб Росія виконала Мінські домовленості.

Як повідомляли ЗМІ, 19-20 липня Гройсман перебуває з робочим візитом у Бельгії, під час якого проведе переговори з керівництвом Європейського Союзу.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%b2-%d1%94%d1%81-%d1%80%d0%be%d0%b7%d0%bf%d0%be%d0%b2%d1%96%d0%bb%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be-%d0%b2%d0%b8%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%bd%d0%b1%d0%b0%d1%81%d1%96/

Немає коментарів:

Дописати коментар