середа, 27 липня 2016 р.

Міносвіти підтвердило поїздку викладачів з України в окупований Крим

Українські викладачі з Києва, Запоріжжя та Дніпра взяли участь у науковій конференції, яка відбулася в Криму. Про це у себе у Facebook повідомляє журналіст телеканалу «1+1» Яків Носков.

10-та Міжнародна науково-практична конференція «Російська мова в полікультурному світі» тривала в Ялті з 8 по 11 червня і зібрала викладачів і вчених з десяти країн, включно з Україною.

У програмному комітеті форуму Україну представляла професор кафедри російської мови Київського національного педагогічного університету ім. Драгоманова Ірина Зайцева.

Дніпро на конференції представила доцент кафедри лінгвістичної підготовки іноземців Дніпропетровського національного університету Людмила Стребуль.

Найбільшу делегацію з України представило Запоріжжя — шість осіб, включаючи викладачів і доцентів Запорізького національного університету та Запорізького державного медичного університету. Наприклад, доцент кафедри мовної підготовки Запорізького державного медуніверситету Володимир Хайлик хоча і перебував у відпустці, але також побував на конференції в окупованому Криму.

Як стверджує Носков, на конференції прийняли резолюцію, в якій учасники подякували «голові Криму» Сергію Аксьонову, а також «голові державної ради республіки Крим» Володимиру Константинову і члену Ради Федерації РФ Сергію Цекову.

Тим часом Міністерство освіти і науки перевірило заяви в ЗМІ про те, що низка викладачів українських вузів їздили в окупований Крим на конференцію «Російська мова в полікультурному світі».

Про це в соцмережі повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

«Щодо участі викладачів з українських вузів у конференції на тимчасово окупованій території Криму. Два з трьох університетів вже надіслали відповідь Міносвіти. Чекаємо відповіді з Дніпра. Міністерство освіти і науки рішуче наполягає, щоб керівники університетів вивчили правомірність дій своїх співробітників і вжили заходів щодо тих, хто продемонстрував зневагу до України і її територіального устрою», — написала Гриневич в соцмережі.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d0%bc%d1%96%d0%bd%d0%be%d1%81%d0%b2%d1%96%d1%82%d0%b8-%d0%bf%d1%96%d0%b4%d1%82%d0%b2%d0%b5%d1%80%d0%b4%d0%b8%d0%bb%d0%be-%d0%bf%d0%be%d1%97%d0%b7%d0%b4%d0%ba%d1%83-%d0%b2%d0%b8%d0%ba%d0%bb%d0%b0/

Немає коментарів:

Дописати коментар