понеділок, 18 липня 2016 р.

У столиці Казахстану Алмати стріляють, є жертви

В Алмати кілька невідомих почали стріляти в районі Алмалинского РУВС, убито одного військового.

Людини, які стріляли в Алмати в понеділок вранці, є, імовірно, прихильником нетрадиційнї релігійної течії, повідомило кореспонденту «Інтерфакс-Казахстан» джерело в поліції.

«Перестрілка відбулася не тільки в районі Алмалинського РУВС. Він озброєний та пересувається вулицями міста і веде перестрілку. Імовірно, прихильник нетрадиційного релігійної течії», — сказав співрозмовник агентства.

За даними кореспондента агентства «Інтерфакс-Казахстан», на даний час оточений район вулиць Абая-Байзакова.

Як повідомив поліцейський з оточення, в перестрілці брали участь декілька осіб.

«Нападників було кілька. Злочинцями убито одного військового», — сказав співробітник поліції.

На оточеній території знаходиться автомашина марки «Тайота камрі» чорного кольору, на якій імовірно пересувався убитий військовий. Там же чергує карета «швидкої допомоги», поліцейські машини.
Раніше очевидці почали повідомляти в соціальних мережах про стрілянину в Алмати в районі районного управління внутрішніх справ.

По телефону служби порятунку «102» населенню рекомендують уникати відвідування району Алмалинського РУВС. «Потрібно почекати пару годин, там йде спецоперація», — заявили в службі порятунку.

«На Абилайхана — Толе сталася перестрілка між поліцейськими і невідомими! Один всередині машини лежить весь в крові, двоє на вулиці прямо на дорозі лежать», — написав користувач Болат Мукашев на своїй сторінці в «Фейсбук».

До свого коментарю Б. Мукашев розмістив фотографію з місця подій. На даний час КНБ Казахстану, МВС, ДВД Алмати не коментують ситуацію.

15 липня в Казахстані був на місяць продовжений «жовтий» рівень терористичної небезпеки, введений після теракту 5 червня в Актобе (адміністративний центр Актюбінської області).

5 червня група релігійних радикалів напала в Актобе на два збройових магазини і військову частину. У результаті загинули семеро людей, з них троє військовослужбовців і четверо цивільних. У ході антитерористичної операції 18 екстремістів були знищені, 9 затримані. 12 червня операція з нейтралізації групи терористів була завершена. Захоплену ними зброю було вилучено.

У Казахстані відразу після терактів на 40 днів був оголошений помірний «жовтий» рівень терористичної загрози. Безпосередньо в Актобе був введений «червоний» рівень небезпеки, який згодом був переведений на «жовтий».

26 червня в місті Балхаші та населеному пункті Гульшат Карагандинської області було припинено діяльність радикальної групи, яка планувала теракти з використанням саморобних вибухових пристроїв. При затриманні в селищі Гульшат один з терористів підірвав себе і від отриманих ран помер.
Український політолог Тарас Чорновіл сумнівається в тому, що казахстанські екстремісти належать до якоїсь релігійної течії.

http://www.global-analityk.com/noviny/%d1%83-%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d1%96-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d1%85%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%83-%d0%b0%d0%bb%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d1%81%d1%82%d1%80%d1%96%d0%bb%d1%8f%d1%8e%d1%82/

Немає коментарів:

Дописати коментар